(placeholder)

in liquidatie

(placeholder)

Wat is Astrologie? (zeer beknopt)

Ons eigen zonnestelsel omvat naast de zon ook een aantal om de zon draaiende planeten. Als we naar de sterrenhemel kijken zien we de zon en de planeten tegen de achtergrond van sterrenbeelden welke we dierenriemtekens noemen. Er zijn twaalf dierenriemtekens. De symbolische betekenis hiervan, evenals van de planeten staat in veel astrologieboeken beschreven.

Analoog aan de dierenriemtekens zijn er twaalf huizen. Dit is de verdeling van de ruimte boven en onder de horizon in twaalf vakken en is afhankelijk van de tijd en plaats op aarde en het gekozen huizensyteem.

De horizon in het oosten wordt altijd Ascendent genoemd en die in het westen Descendant. Het hoogste punt boven de horizon noemt men het M.C. (Medium Coeli = midhemel) en het laagste punt onder de horizon I.C. (Imum Coeli)

Een horoscoop is de afbeelding van dit alles op bepaald moment (bijv. geboorte) vanuit een bepaalde plaats op aarde. De positie van de zon, maan en planeten en hun onderlinge posities (aspecten) spelen hierin een belangrijke rol.

Astrologie houdt zich bezig met de betekenis (duiding) van deze posities. Dergelijk patronen (horoscopen) van zon met planeten en extra toegevoegde berekende punten kunnen veel informatie geven over de eigenschappen van en verbanden tussen mensen en gebeurtenissen. Het mag duidelijk zijn dat er (bijna) oneindig veel combinaties van zon- en planeetposities mogelijk zijn.

Daarom is ieder mens uniek!